Valkosuklaa-kuningatarjuustokakku
Kehittelin tämän juustokakun ystävilleni ystävänpäivätarjoiluksi.
 
Pohja:
200g kaurakeksejä/digestivejä
50g voita
 
Murskaa keksit. Sulata voi kattilassa ja lisää keksimurska sulan voin sekaan. Sekoita tasaiseksi ja lisää irtopohjavuoan pohjalle. Nosta pohja kylmään siksi aikaa, kun teet täytteet.
 
 
Kuningatartäyte:
5 liivatetta
2,5 dl vispikermaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
200g vaniljatuorejuustoa
1,5 dl mustikoita
1,5 dl vadelmia
3 rkl vettä
 
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kerma. Lisää vaahdotetun kerman joukkoon sokerit ja notkistettu tuorejuusto.
Soseuta marjat ja lisää seokseen.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota veteen liivatteet. Lisää liuoteseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen seokseen. Lisää täyte keksipohjan päälle ja nosta takaisin kylmään odottamaan toista täytettä.
 
 
Valkosuklaatäyte:
4 liivatetta
2,5 dl vispikermaa
200g tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
100-150g valkosuklaata
3 rkl vettä
 
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää vaahdotetun kerman joukkoon sokerit ja notkistettu tuorejuusto. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa (varovasti). Lisää sulanut suklaa seokseen. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota veteen liivatteet. Lisää liuoteseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen seokseen. Lisää täyte keksipohjan päälle ja nosta takaisin kylmään odottamaan toista täytettä.
 
 
Koristelin kakun kermapursotuksella ja suklaakoristeilla.
 

 

Herkullista ystävänpäivää kaikille!

<3 Henna