Tämän juustokakun tein äitini syntymäpäivän kunniaksi. Kakku on maultaan keväisen raikas, eikä ollenkaan liian makea.

Aurinkoinen mango-appelsiinijuustokakku

Pohja:

150 g Digestive –keksejä
50g piparkakkuja
75 g voita tai margariinia

Täyte:


5 liivatelehteä
½ dl mangotölkin lientä
1 tlk säilykemangoa soseena
200 g appelsiinituorejuustoa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
puolikkaan sitruunan mehu
4 dl kuohukermaa

Kiille:

250g mangososetta
tilkka appelsiinimehua
3 liivatetta

Koristeeksi:

1 tlk säilykemangoa viipaleina
valkosuklaata

- Painele keksi-rasvaseos tiiviisti irtopohjavuokaan.

- Liuota liivatteita kylmässä vedessä noin 10 min. Kuumenna mangoliemi kiehuvaksi, puristele liivatteet liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi liemeen.

- Lisää appelsiinituorejuustoon liivateseos, soseutettu mango, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunamehu.

- Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä siihen varovasti juustomangoseos. Kaada seos irtopohjavuokaan keksi-rasvaseoksen päälle. Hyydytä jääkaapissa pari tuntia.

- Liuota kiilteen liivatteita kylmässä vedessä noin 10 min. Kuumenna n. ½ dl appelsiinimehua kiehuvaksi, puristele liivatteet liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi mehutilkkaan. Lisää mehu ohuena nauhana mangososeen joukkoon. Levitä seos juustotäytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

- Koristele kakku ennen tarjoilua esimerkiksi mangoviipaleilla ja valkosuklaalla.

 

Kevättä odotellen,