Tämän juustokakun tein äitini syntymäpäivän kunniaksi. Kakku on maultaan keväisen raikas, eikä ollenkaan liian makea.
Aurinkoinen mango-appelsiinijuustokakku
Pohja:
150 g Digestive –keksejä
50g piparkakkuja
75 g voita tai margariinia
Täyte:
5 liivatelehteä
½ dl mangotölkin lientä
1 tlk säilykemangoa soseena
200 g appelsiinituorejuustoa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
puolikkaan sitruunan mehu
4 dl kuohukermaa
Kiille:
250g mangososetta
tilkka appelsiinimehua
3 liivatetta
Koristeeksi:
1 tlk säilykemangoa viipaleina
valkosuklaata
- Painele keksi-rasvaseos tiiviisti irtopohjavuokaan.
- Liuota liivatteita kylmässä vedessä noin 10 min. Kuumenna mangoliemi kiehuvaksi, puristele liivatteet liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi liemeen.
- Lisää appelsiinituorejuustoon liivateseos, soseutettu mango, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunamehu.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä siihen varovasti juustomangoseos. Kaada seos irtopohjavuokaan keksi-rasvaseoksen päälle. Hyydytä jääkaapissa pari tuntia.
- Liuota kiilteen liivatteita kylmässä vedessä noin 10 min. Kuumenna n. ½ dl appelsiinimehua kiehuvaksi, puristele liivatteet liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi mehutilkkaan. Lisää mehu ohuena nauhana mangososeen joukkoon. Levitä seos juustotäytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Koristele kakku ennen tarjoilua esimerkiksi mangoviipaleilla ja valkosuklaalla.
Kevättä odotellen,
Kommentit