Suklaamuffinssit valkosuklaakuorrutteella

Tällä helpolla reseptillä syntyy ihanan pehmeitä ja täyteläisen suklaisia muffinsseja.

Tarvitset:

3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 rkl vahvaa kaakaota
1 1/2 dl sokeria
80 g tummaa suklaata rouhittuna
80 g valkosuklaata rouhittuna
2 kananmunaa
1 dl ruokaöljyä / juoksevaa margariinia
1 dl kermaa
1 dl vahvaa kahvia

Ohje:

Sekoita kuivat aineet keskenään. Rouhi suklaat ja lisää muihin aineksiin. Voit jättää osan valkosuklaasta hieman isommiksi paloiksi, jos haluat muffinsseihin valkosuklaasattumia. Lisää munat, öljy, kerma ja jäähtynyt kahvi. Sekoita taikina tasaiseksi.

Jaa taikina muffinssipellille lusikoilla nostellen. Paista muffinssit 200º uunissa n. 15 minuuttia.

Itse käytin Iloleipureiden lumihiutale-silikonimuffinssivuokaa. Taikinasta tuli kaksi satsia.

Tässä muffinssit uunista tulleena ja käännettynä niin, että muffinssiin muodostunut kaunis lumihiutalekuvio näkyy.

Halusin käyttää muffinssivuoan kaunista kuviota hyväksi myös koristelussa. Sulatin valkosuklaan vesihauteessa ja kaadoin muotteihin valkosuklaata niin, että vuoan pohja peittyi. Tämän jälkeen laitoin jäähtyneet muffinssit varovasti sulan valkosuklaan päälle (siis takaisin muffinssivuokaan).

Laitoin muffinssit jääkaappiin, jotta suklaa jähmettyisi. Noin tunnin jälkeen irrotin muffinssit varovasti muotista (en temperoinut suklaata, joten irrottaminen oli hieman hankalampaa).

Muffinssien kannattaa antaa hetken levätä huoneenlämmössä ennen tarjoilua, jotta muffinssien jääkaapissa kovettunut suklaa ja rasva hieman pehmenevät.

Suklaisia herkutteluhetkiä!